IJMUIDEN/VELSERBROEK - Tijdens de Mei Meet Maand (6 tot en met 28 mei) van de Hartstichting kunnen bezoekers van de Bibliotheek Velsen elke donderdag*, vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 uur tot 14.00 uur onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten in de Bibliotheek in IJmuiden en in Velserbroek.
*donderdagen m.u.v. Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag

Meten is Weten

Het is belangrijk om je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Voel je je gezond, ook dan kan je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je veertigste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met het aanpassen van je leefstijl, tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Tijdens de Mei Meet Maand kun je op beide locaties je bloeddruk onder begeleiding meten in de Bibliotheek Velsen. Het meten en het advies is gratis.

Persoonlijk

De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. De bloeddrukmetingen van de Hartstichting sluiten goed aan op preventie van ziektes en een gezonde leefstijl. Iedereen kan langs komen voor een meting. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.