VELSEN - Ben jij op zoek naar een leuke manier om écht het verschil te kunnen maken voor een kind?

De VoorleesExpress van Bibliotheek Velsen zoekt vrijwilligers die willen voorlezen aan kinderen tussen de twee en acht jaar oud. Zij hebben extra ondersteuning nodig bij hun taalontwikkeling. Door corona zijn zij meer achterop geraakt en is juist nu hulp hard nodig. Op dit moment zijn er 11 gezinnen die graag dit leuke en leerzame voorleesavontuur aan willen gaan.

Wat doet een voorlezer bij de VoorleesExpress
Je gaat één keer in de week een uur bij een gezin langs. Wat je allemaal kan doen tijdens dat uur leer je tijdens de gratis training die Nadine van Oostende, programmaleider en bibliotheekadviseur, zelf geeft: “We geven je voorleestips en taalspelletjes die je kan doen met het kind of het hele gezin. Ook bespreken we hoe het bezoek volgens de laatste coronamaatregelen kan plaatsvinden.”

Ervaring wethouder Marianne Steijn
Marianne Steijn, wethouder van de gemeente Velsen, is erg enthousiast over de VoorleesExpress. Ze is zelf ook voorlezer geweest voor een jongetje van twee jaar. “We ontdekten dat hij auto’s, vliegtuigen en treinen erg leuk vond. Ik ben toen boekjes gaan zoeken in de Bibliotheek met deze voertuigen. Samen keken we naar de plaatjes en las ik voor. Het was genieten om samen te leren en te ontdekken.”


Iedereen boven de 18 jaar die houdt van taal en lezen kan zich aanmelden bij de VoorleesExpress. Wil jij het verschil maken voor een kind in je omgeving? Doe mee en bel met 0255 52 53 53 of mail naar jwinkel@bibliotheekvelsen.nl of surf naar www.bibliotheekvelsen.nl