VELSEN - In navolging van de studiekring in Bibliotheek Velserbroek, organiseert de Bibliotheek nu ook een informatiebijeenkomst voor een studiekring in Bibliotheek IJmuiden. Voor belangstellenden is er op maandag 4 april, van 14.00 tot 15.30 uur in Bibliotheek IJmuiden een informatiebijeenkomst waarin we uitleggen wat het inhoudt. Graag wel even opgeven, via de website www.bibliotheekvelsen.nl of telefonisch via nummer 0255 5255353.

Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 vijftig-plussers, die om de veertien dagen bij elkaar komt in de bibliotheek. Elke bijeenkomst duurt twee uur en bevat een "rondje actualiteiten", er wordt een gekozen onderwerp besproken en je neemt deel aan de discussie. Een studiekring is naast op de hoogte blijven van maatschappelijke ontwikkelingen, ook eigen ideeën en meningen met anderen delen. De kring kan uitgroeien tot een hechte groep mensen.

Voor wie is een Studiekring?
Een studiekring is voor mensen die hebben ontdekt dat thuis een heerlijke plek is, maar óók dat nieuwe contacten en in gesprek gaan over inhoudelijke actuele onderwerpen je leven kunnen verrijken! Een fysieke beperking is geen belemmering om mee te doen.

Laat je overigens niet afschrikken door het woord studie. In de praktijk gaat het om het met elkaar bespreken van zelf gekozen onderwerpen, van eigen ervaringen en eigen inzichten. De onderwerpen hebben vaak betrekking op de actualiteit, op eigen hobby’s en interesses, of opgedane kennis en ervaring, die je met een ander wilt delen. Zo blijven we samen op een plezierige manier op de hoogte van allerlei ontwikkelingen en zo “intellectueel actief” mogelijk