BEECKESTIJN - Afgelopen weekend troffen de boswachters van Natuurmonumenten een spoor van vernielingen aan op buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid. Een aantal lindes vlak bij de vijver aan de hoofdlaan is flink toegetakeld. Eén boom is er zo erg aan toe dat de boswachters bezorgd zijn of deze het overleeft.

Daarnaast is het toegangshek aan de kant van het recreatieterrein ontwricht en lag er op verschillende plekken grote hoeveelheden afval. De vijver dreef vol met flessen en troep. Soms wordt er ’s avonds laat met scooters gecrost, wat schade aan de paden en planten oplevert.

De boswachters zijn boos over dit onnodige vandalisme. ‘Sinds we Beeckestijn in 2011 in beheer kregen, werken we hard aan het behoud en herstel van deze prachtige historische buitenplaats. We doen dat met zorg en liefde en investeren daar veel tijd en geld in. Als mensen daar dan zo respectloos mee omgaan, dat doet pijn.

We doen er alles aan om de schade te herstellen en herhaling te voorkomen, maar we kunnen er helaas nu eenmaal niet 24 uur per dag zijn om toezicht te houden.’

Ziet u iets verdachts? Meld dit dan alstublieft bij de politie 0900-8844 of mail naar beeckestijn@natuurmonumenten.nl