VELSEN - Voorlezen: het is leuk én ook nog eens goed voor de taalontwikkeling. Maar vanaf hoe oud kun je je kindje eigenlijk gaan voorlezen? Dat kan al als je kindje een paar maanden oud is. Ook al kunnen ze nog niets terugzeggen, ze nemen het wel in zich op en later komt het eruit. Kinderen die al op jonge leeftijd worden voorgelezen hebben vaker een voorspong als ze naar de basisschool gaan. Dus hoe eerder je begint, des te beter.

BabyBieb.
Vanuit Bibliotheek Velsen stimuleren we dit ook graag. Daarom organiseren we op vrijdag 23 september in Velserbroek en op vrijdag 7 oktober in IJmuiden om half elf de allereerste BabyBieb. We lezen samen een boekje en gaan daarna aan de slag met liedjes, versjes en spelmaterialen. Na afloop is er gelegenheid om tips en ideeën uit te wisselen over boekjes en voorlezen. Het belooft een gezellig uurtje te worden. BabyBieb is bedoeld voor baby’s van 4 maanden tot 1.5 jaar oud. Er is plek voor 6 baby’s, dus schrijf je baby snel in om zeker te zijn van een plekje. Maximaal 2 begeleiders mee per baby.

BoekStartPret
Ook BoekStartPret gaat weer van start! Tijdens dit uurtje wordt een boekje voorgelezen en een kleine activiteit gedaan. Ouders kunnen direct advies krijgen over voorlezen aan de jongste lezertjes. BoekStartPret is er voor kindjes van 0 tot 4 jaar. In Velserbroek starten we op vrijdag 9 september en in IJmuiden op 30 september om half elf. Houd de agenda van de website in de gaten voor de overige data en locatie.


BoekStart is gratis en heeft leuke voordelen
De Bibliotheek ondersteunt het voorlezen aan de allerkleinsten helemaal. Ouders van baby’s ontvangen via de gemeente en het consultatiebureau een bon voor een gratis lidmaatschap. Bij inschrijving krijgen de ouders ook het BoekStartkoffertje cadeau. In dit koffertje zitten twee boekjes om direct voor te lezen. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekvelsen.nl