VELSEN-ZUID - De provincie Noord-Holland voert kleinschalig onderhoud uit op 2 plaatsen van de Amsterdamseweg (N202) in Velsen-Zuid.


Om een beschermlaag aan te brengen op het bestaande asfalt is de weg tussen de afslag Heuvelweg (SnowWorld) en het Zijkanaal C afgesloten van maandag 17 april vanaf 20.00 uur tot dinsdag 18 april 5.00 uur. Het autoverkeer wordt in de avond en nacht omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd.

Omleiding

Het autoverkeer wordt omgeleid via de Rijksweg A9, A5 en via de S102 (Westpoortweg). Deze omleiding staat met gele borden aangegeven. De lijnbus maakt in de avond gebruik van de Heuvelweg en de Spaarndammerweg om langs het eerste werkvak te rijden. De bedrijven in recreatiegebied Spaarnwoude, Oosterbroek en Buitenhuizen blijven bereikbaar via de aansluiting van de N202 op de Heuvelweg. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te begeleiden. De extra reistijd bedraagt 10 tot 15 minuten.

Werkzaamheden

In oktober 2022 heeft gebiedsaannemer BAM/Krinkels/Equans in opdracht van de provincie al op een groot deel van de Amsterdamseweg (N202) onderhoud uitgevoerd. Het was toen niet mogelijk om op de laatste 2 locaties een beschermlaag aan te brengen op het bestaande asfalt. Door het aanbrengen van deze beschermlaag gaat de weg langer mee en kan groot onderhoud worden uitgesteld.