IJMUIDEN - Het team van Alphenaar Muziekles IJmuiden heeft niet stilgezeten deze zomer. In een paar weken tijd heeft de muziekschool een nieuwe studioruimte gebouwd met daarin een geluidsdichte zangbooth, zijn er drie nieuwe muziekdocenten van het conservatorium aangetrokken en gaven zij deze zomer meerdere workshops op o.a. ukelele en djembé t.b.v. het zomerprogramma van de Gemeente Velsen. En ook zijn de voorbereidingen voor de nieuwe lokale Kerstfilm in volle gang.

Aan het eind van de zomervakantie begint het bij alle muzikanten (docenten en leerlingen) van Alphenaar Muziekles IJmuiden te kriebelen. Ze hebben zin in een nieuw muziekjaar! De instrumenten zijn weer uit de koffers gehaald en gepoetst, de snaren en vellen gespannen en de microfoons, toetsen en leslokalen gereedgemaakt.

Bij de muziekschool Alphenaar Muziekles IJmuiden kan iedereen die een muziekinstrument zou willen leren spelen terecht. Jong of oud, beginner of gevorderd, hobbymatig of (semi)professioneel en alle stijlen. De één houdt van flink rocken, de ander heeft liever hiphop, popmuziek, klassiek of musicalmuziek. De beleving van muziek is voor iedereen uniek zo verteld medeoprichter en tevens docent Daan van Putten. De docenten van Alphenaar Muziekles IJmuiden zijn breed geschoold en door hun persoonlijke aanpak kunnen zij iedereen helpen met het realiseren van zijn of haar muzikale wensen op een instrument naar keuze. Met ons uitgebreid lesaanbod op alle gangbare en minder gangbare instrumenten, zanglessen, instroomcursussen, solfègelessen, bandlessen en speciale voorbereiding voor o.a. het conservatorium is Alphenaar Muziekles IJmuiden de grootste muziekschool in de Gemeente Velsen. Kwaliteit en plezier in musiceren staan hoog in het vaandel. Alphenaar Muziekles IJmuiden werkt ook nauw samen met andere lokale muziekverenigingen en (dans)scholen en kunnen daarom altijd een passend aanbod bieden of doorverwijzen.

Hoe COVID ook nieuwe deuren opende

Bij Alpenaar Muziekles IJmuiden werken zowel conservatorium studenten als alumni, allen met een uitgebreid muzikantennetwerk. Doordat zijzelf en veel van hun collega's deze zomer weinig tot geen optredens konden doen zochten velen van hun naar andere inkomstenbronnen. Alphenaar Muziekles IJmuiden bied een prettige werksfeer en heeft net als voor haar leerlingen ook voor de docenten goede voorwaarden en condities. Hiermee kon het hechte docententeam worden uitgebreid van 11 naar 14 docenten en misschien wordt dit aantal al zeer binnenkort weer opgeschroefd.

De nieuwe opnamestudio
Door COVID 19 konden helaas de eindpresentaties van onze leerlingen niet doorgaan. Maar Alphenaar Muziekles IJmuiden is niet voor niets één van de innovatiefste muziekscholen uit Noord-Holland. Met de nieuwe studioruimte wil de muziekschool toch iets kunnen meegeven aan hun leerlingen als straks blijkt dat grote bijeenkomsten nog steeds niet kunnen plaatsvinden. Daarnaast is het ook heel leerzaam om jezelf op te nemen en terug te luisteren. Ook zal de studio gebruikt gaan worden voor commercieel gebruik. Zo kunnen particulieren een nummer naar keuze uitkiezen die hij of zij graag wilt inzingen. Wordt hiervoor een muziektrack gemaakt in een toonsoort naar keuze en krijg je 3 uur de tijd om deze met een klein beetje zangcoaching in te zingen. Hiervan worden naast audio- ook videorecordings gemaakt. Alles wordt na afloop gemonteerd en gemixt tot een mooi eindproduct voor bijvoorbeeld youtube, instagram of als verassing voor bijvoorbeeld je geliefde. Dankzij de verbouwing kan er in deze ruimte nu ook op veilige afstand (1,5m) muzieklessen worden gegeven en voldoen nu alle leslokalen aan de richtlijnen van het RIVM.


Kortom: Alphenaar Muziekles IJmuiden is helemaal klaar voor het nieuwe lesseizoen.

GRATIS PROEFLES
Iedere nieuwe leerling start met een gratis proefles! Kijk snel op de website en meld je aan!

Meer informatie over het aanbod: www.muziekles-ijmuiden.nl
Voor vragen en/of aanmeldingen: info@muziekles-ijmuiden.nl of 023 5320244