SANTPOORT-NOORD - De provincie Noord-Holland voert werkzaamheden uit aan Slaperdijktunnel in Santpoort-Noord.


De provincie brengt een extra laag aan op het wegdek waardoor het fietspad stroever en dus minder glad wordt. Ook wordt het voetpad verlaagd. Deze maatregelen verbeteren de veiligheid voor fietsers. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is het tunneltje afgesloten van maandag 11 april tot en met vrijdag 15 april 2022. Voetgangers en (brom)fietsers worden deze periode omgeleid via de Hoofdstraat, Dijkzichtlaan, Vondelweg en Vlietlaan.

In maart zijn werkzaamheden door de gemeente Velsen uitgevoerd bij de Slaperdijktunnel. De provincie en gemeente hebben vooraf gekeken of de werkzaamheden gecombineerd konden worden, maar dat was niet mogelijk.

Werkzaamheden

Om het voor fietsers veiliger te maken, verlaagt de provincie het voetpad in de tunnel. Dit moet voorkomen dat fietsers die te dicht bij het voetpad fietsen met hun trapper de stoep raken en daardoor vallen. Het fietspad krijgt een zogenaamde slijtlaag om het minder gad te maken en de markering op de weg wordt bijgewerkt. De werkzaamheden worden uitgevoerd door gebiedsaannemer BAM/Equans/Krinkels.