IJMUIDEN - In het Hoogovensmuseum zijn naast de tijdlijn, die de historie van meer dan een eeuw staalmaken in de IJmond laat zien, ook films te zien. In het museum kunnen zowel oude bedrijfsfilms, journaals, als diverse films over de staal industrie tot en met de film met Donald Duck als staalmaker vertoond worden, dit naar wens van de bezoekers. De films worden gedraaid tijdens de normale openingstijden van het museum van 10.30 tot 15.30 uur, waarbij de laatste toegang 15.00 uur is. Daarnaast laat het museum behalve de historie van het staalmaken ook zien hoe men nu staal maakt.

Naast de nieuwe zuilen met info over Mekog, Cemij en Danieli wordt er ook hard gewerkt aan een herschikking van de materiaal controle hoek. Dit omdat het museum verrijkt gaat worden met een elektronenmicroscoop via het Lab. De model spoorbaan is weer verder uitgebreid en wordt er hard gewerkt aan een grote modeltrein tentoonstelling, waar al het oude spoor materiaal in model gaat worden vertoond, zowel goederen and personen vervoer modellen. Dit met materiaal in bruikleen van de Stichting Doorreis.

Het Hoogovensmuseum is gevestigd in het oude bad- en kleedlokaal van de Mobiele Vaklieden en brengt zowel de meer dan honderdjarige historie van het staalbedrijf, als het proces van het maken van ijzer en staal in beeld. Het museum is open op woensdag, zaterdag en zondag, zie de website: www.hoogovensmuseum.nl

Let op, op de volgende dagen is het museum gesloten, staat ook op website.
zondag 31 maart 1e paasdag
zaterdag 27 april Koningsdag
zaterdag 4 mei