Dit jaar is het alweer voor de vijfde keer, een lustrum dus, dat door KWF Kankerbestrijding, afdeling Velsen, het wandelevenement Vissenloop IJmuiden wordt georganiseerd op zondag 19 mei.

Kenmerkend voor de Vissenloop is, dat het om een verzorgd wandelevenement gaat met versnaperingen, livemuziek onderweg bij de stempelposten en op het finishterrein. Voor elke deelnemer is er na afloop een medaille en een gebakken visje of haring. Kortom een mooie balans tussen inspanning en ontspanning, met veel gezelligheid. Er is een ruime keuze uit de te lopen afstanden.

De Guppenloop van 5 kilometer is vooral bedoeld voor jongeren, verenigingen en scholen, maar uiteraard kunnen ook (groot)ouders met kinderen en andere belangstellenden zich voor deze afstand inschrijven. Bovendien is deze korte afstand ook geschikt voor gebruikers van hulpmiddelen zoals een scootmobiel.

De langere afstanden beginnen bij 10 kilometer en worden gevolgd door afstanden van 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer. Alle afstanden voeren de wandelaars door het IJmuidense havengebied waarbij de wandelaars van de langere afstanden ook recreatiegebied Spaarnwoude en het nabijgelegen duingebied aandoen.

Op de website https://www.vissenloopijmuiden.nl is alle informatie te vinden over inschrijfgeld, de routes, vertrektijden en de mogelijkheden wat betreft sponsoring. Ook staat er een aparte link op waarmee wandelliefhebbers zich direct kunnen inschrijven voor dit bijzondere evenement. Voor alle vragen: kwfvelsen@gmail.com.