VELSEN/IJMUIDEN - Groen kalmeert, rood zet aan tot actie en bij geel denk je aan de zomer. Maar hoe kijkt een fotograaf naar kleur? En wat zien we daarvan terug in de kunst?

Nieuwsgierig geworden? Ga dan naar de Visserhallen in IJmuiden. Want daar vind je van 3 september tot en met 15 oktober de expositie Kleur. 20 kunstenaars tonen hun kijk op kleur.

Bij binnenkomst in het industriële pand zie je meteen het driedimensionale wandreliëf van Kees Kalkman. Even verderop hangen kleurrijke collages, maar ook ingetogen foto’s die één kleur centraal hebben staan.

Verder vind je er documentaire fotografie, zoals het werk van Daan Ruijter. Hij fotografeerde mensen die door de kleur van hun kleding bijna naadloos opgaan in hun omgeving. Het zijn kameleons voor één seconde.

Martin van der Giesen speelt met rood, groen, geel en blauw: soms krijgt één kleur het volledige podium, en dan weer alle vier. Lisa Hamstra beperkt zich in deze expositie juist graag tot één kleur: haar cyanotypes (ook wel blauwdrukken) tonen een helderblauwe blik op haar omgeving. Pal tussen al deze kleurrijke werken, staan beelden van Piet Tuytel die naadloos aansluiten bij het thema van de expositie.

Kortom: reden genoeg om de Visserhallen te bezoeken en door de ogen van een kunstenaar naar de kleurrijke wereld om ons heen te kijken!


De toegang is gratis De expositie is van 3 september tot en met 15 oktober 2023.
Geopend vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Visserhallen, Duinstraat 4, 1975 DC IJmuiden; www.visserhallen.nl