IJMUIDEN - Op 11 januari 2023 kunnen kinderen uit Velsen weer helpen met het inzamelen van kerstbomen. Ze krijgen hiervoor 50 eurocent per boom én een lootje waarmee mooie prijzen te winnen zijn. De kerstbomen kunnen op woensdag 11 januari 2023 op acht plekken in Velsen worden ingeleverd.

Bij elke kerstboom die wordt ingeleverd, ontvangen kinderen 50 cent en een lot. Met dit lot zijn prijzen te winnen. Er wordt 50x 10 euro uitgeloot en 1x de hoofdprijs van 500 euro. Deze hoofdprijs kan de winnaar uitgeven aan een uitje met zijn/haar klas of schenken aan een goed doel.

Wethouder Marianne Steijn maakt op donderdag 19 januari de winnende lotnummers bekend. De uitslag hiervan verschijnt op de website, social mediakanalen en infopagina van gemeente Velsen.

Inzamellocaties

De kerstbomen kunnen van 13.00 tot 16.30 uur worden ingeleverd op acht plekken verspreid door Velsen.

IJmuiden:

• Parkeerplaats Planetenweg nabij sporthal Zeewijk

• Plein 1945

Santpoort (-Noord en -Zuid):

• Parkeerplaats Sportlaan

Santpoort-Zuid

• Burgemeester Weertsplantsoen Santpoort-Noord

Driehuis:

• Parkeerplaats station Driehuis

Velsen-Noord:

• Stratingsplantsoen kruising Bornstraat

Velserbroek:

• Parkeerplaats winkelcentrum Velserbroek

Velsen-Zuid:

• Velserburch


Spelregels

Alle Velsense kinderen tot 15 jaar mogen meedoen met de winactie. Uiteraard mag iedereen bomen inleveren, maar alleen kinderen krijgen een lootje en 50 eurocent per boom. Bij voorkeur worden er alleen bomen zonder kluit of kruis gebracht. Alle voorwaarden van de winactie zijn te lezen op velsen.nl/kerstbomenactie.

Takken verwerkt door HVC

HVC zorgt ervoor dat de ingezamelde bomen op een verantwoorde manier worden verwerkt. De takken en naalden worden verwerkt tot compost. De stam wordt versnipperd en in de bio-energiecentrale wordt er groene elektriciteit en warmte van gemaakt. Is het (laten) wegbrengen van uw kerstboom niet mogelijk? HVC rijdt op 14 januari een ronde door Velsen om de overige kerstbomen op te halen. Meer hierover is te lezen op www.velsen.nl/kerstbomenactie .