VELSEN - Wethouder Jeroen Verwoort ging gisteren in gesprek met winkeliers over ondernemen in coronatijd. Hij vroeg ze hoe het gaat in hun winkels en of ze ergens hulp bij nodig hebben. Ook is er gesproken over de rol van de lokale middenstand en gemeente bij het verder terugdringen van het virus.

Bij winkeliers op bezoek

Op 19 augustus 2020 bezocht de wethouder daarom de winkeliers op de Kennemerlaan en de Lange Nieuwstraat in IJmuiden om de stand van zaken in deze winkels te bespreken. Volgende week woensdag (26 augustus) gaat Jeroen Verwoort langs bij winkeliers in Santpoort en het winkelcentrum van Velserbroek.

Wethouder Jeroen Verwoort: ‘Het is altijd leuk om in gesprek te gaan met onze detailhandel en horeca. Zij houden onze woonkernen levendig. Het zijn pittige tijden voor onze ondernemers, maar het was goed om te horen dat veel van hen in deze tijd toch het hoofd boven water weten te houden. Creativiteit en ondernemerschap worden beloond. De toenemende waardering van de lokale winkelgebieden, ondersteund door onze Ik Koop Lokaal-campagne, wordt erg gewaardeerd, maar de vrees voor een tweede golf is groot. Die kan ernstige gevolgen hebben voor de leefbaarheid in onze kernen.’

De afgelopen maanden hebben we met z’n allen hard gewerkt om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen. Maar helaas is het virus ondanks deze inspanningen nog altijd onder ons. Het aantal besmettingen is de afgelopen weken aan het toenemen, ook in deze regio. Zowel de besmettingscijfers als het gedrag van een grotere groep mensen baart de gemeente en de veiligheidsregio zorgen. Alhoewel het toenemende aantal besmettingen grotendeels in huiselijke kring plaatsvindt is het ook van belang dat we in de openbare ruimte, winkels en horeca aandacht blijven houden voor de maatregelen. We moeten dus scherp blijven.