IJMUIDEN/VELSEN - Jongeren die zich inzetten voor de Velsense gemeenschap verdienen allemaal een pluim. Het hele jaar door kunnen jongeren voorgedragen worden voor een jeugdlintje. De uitreiking van het lintje is jaarlijks op de laatste werkdag voor Koningsdag. Dat valt dit jaar op woensdag 26 april. Kent u een jongere die dit jaar nog een lintje verdient? U kunt nog voor 3 april 2023 iemand voordragen.

Het jeugdlintje is een speciale onderscheiding voor jongeren uit Velsen. Een blijk van waardering voor jongeren tot 18 jaar die een voorbeeld zijn voor anderen.

Waardering aan de jeugd

Elk jaar worden op de laatste werkdag voor Koningsdag in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan volwassenen. Zij hebben zich op een bijzondere manier ingezet voor de samenleving. Maar er zijn ook veel jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten en hiervoor een onderscheiding verdienen. Daarom heeft het gemeentebestuur van Velsen besloten om als blijk van waardering aan de jeugd, het Velsense jeugdlintje jaarlijks uit te reiken.

Jongeren kunnen een jeugdlintje krijgen als zij een voorbeeld zijn voor anderen. Dit kan in alle vormen zijn. Bijvoorbeeld:

  • Jongeren die zich inzetten voor de Velsense samenleving. Denk aan inzet voor andere mensen, natuur of cultuur.
  • Jongeren die al langere tijd vrijwilligerswerk doen zonder dat zij daar iets voor terug krijgen.
  • Jongeren die regelmatig ouderen, zieken of mensen met een beperking helpen.
  • Jongeren die een bijzondere prestatie hebben geleverd of Velsen positief op de kaart hebben gezet. Denk hierbij aan reddingsacties of bijvoorbeeld een landelijke prijs voor een werkstuk.

Jongere voordragen

U kunt een jongere voordragen door online het aanmeldformulier in te vullen. Het aanmeldformulier kunt u vinden op de pagina Jeugdlintje.

De aanmeldingen worden beoordeeld door een vakkundige jury. Heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact via kabinetszaken@velsen.nl of 06 10890446.

Het jeugdlintje zal worden uitgereikt op 26 april 2023 tijdens de lintjesregen. De burgemeester reikt op die dag ook de Koninklijke onderscheidingen uit.