VELSEN - Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 maart is het weer de Week van het Geld. Net als andere jaren hebben we in de gemeente Velsen een leuk gevarieerd programma voor alle leeftijden.

Hieronder een kort overzicht. Kom kijken, maak plezier en steek er wat van op!

Hoe ga je goed met je geld om?

Mike-E en Spike-Y laten dat zien aan alle basisscholen in Velsen. Theatervoorstellingen voor kinderen van groep 6 op maandag 12 maart in Buurtcentrum de Brulboei.

Een lekker maaltje koken met weinig geld: woensdagmiddag 14 maart gaat de meidenclub in Wijkcentrum de Stek in Velsen-Noord verstandig om met geld. Na een afwisselend programma met interactieve geld quiz en budgetspel zullen zij genieten van hun zelf bereide budgetdiner. De meiden kunnen deze middag als ze slim omgaan met de uitgaven een bedrag verdienen voor een activiteit of aanschaf voor de groep.

Geldzaken voor 18 jaar en ouder

De spelinloop van de jongens in Velsen-Noord en Velserbroek wordt ook niet overgeslagen; zij gaan in gesprek met de jongerenwerker met behulp van het boekje "Voor boven de 18" van het Nibud. In het boekje staan allerlei tips en zaken die geregeld moeten worden als je 18 wordt; zoals een eigen zorgverzekering regelen, zorgtoeslag aanvragen, enzovoort.

Sociaal Wijkteam op locatie

Op donderdag 15 maart staat het Sociaal Wijkteam van 15.00 tot 17.00 uur op het Canopusplein (bij de Lidl) met de Formulieren Brigade. Vooral interessant voor mensen met een klein (minimum) inkomen. De brigade weet of ze recht hebben op een ‘regeling van de gemeente’ – voor een fiets voor een kind, een 10-baden zwemkaart of iets anders. De Brigade kan ook helpen met de aanvraag. En u kunt wat winnen! Doe mee aan een ludieke actie en maak kans op een leuke prijs. Het wijkteam heeft een spaarvarken staan. U kunt met al uw geldvragen (of andere zaken) bij het Sociaal Wijkteam terecht; daar staan ze voor.

Op vrijdag 16 maart denken de leerlingen uit groep 7 van basisschool De Plataan mee over het onderwerp kinderen in armoede. De gemeente gaat aan de slag met de uitkomsten.