VELSEN - Rijkswaterstaat herstelt vanaf maandag 22 mei tot zaterdag 29 juli het viaduct de Velsertraverse. Verkeer uit Velsen-Noord en Beverwijk richting de Velsertunnel wordt omgeleid via Heemskerk. Verkeer naar Velsen-Noord en Beverwijk toe blijft wel mogelijk via de Velsertraverse. In deze periode wordt weggebruikers gevraagd rekening te houden met mogelijk fors extra reistijd op drukke momenten.


Herstel Velsertraverse

Sinds 21 januari 2022 is er door scheurvorming in het beton van het viaduct een rijstrook minder beschikbaar voor verkeer richting de Velsertunnel. Rijkswaterstaat herstelt komende periode de constructieve draagkracht van het viaduct. Het tilt de dekken een voor een op, verwijdert de oude opleggingen, doet aan constructief betonherstel, plaatst nieuwe opleggingen en laat het dek weer zakken.

De eerste 5 weken wordt het zuidelijk deel aangepakt, daarna volgt het noordelijk deel. Dankzij het herstel van de Velsertraverse is ook de nieuwe busverbinding tussen Beverwijk en Velsen binnenkort mogelijk.

Omleidingen en alternatieve routes

Verkeer uit Velsen-Noord en Beverwijk dat normaal gebruikt maakt van de Velsertraverse, wordt vanaf maandag 22 mei omgeleid via Heemskerk. De omleidingsroute loopt via de N197 westelijk om Beverwijk heen door Heemskerk naar de aansluiting Heemskerk op de A9. Vanaf daar kan verkeer via de A9 naar Amsterdam of Alkmaar.

Vrachtverkeer uit Velsen-Noord en Beverwijk (zuidelijke bedrijventerreinen) wordt omgeleid ten zuiden van de Velsertraverse via de Concordiastraat, Wijkermeerweg, Basisweg en Lijndenweg in de richting van de A22.

Om weggebruikers een alternatieve route te bieden, stelt Rijkswaterstaat tijdelijk de calamiteitenbogen tussen de A22 en de A9 standaard open. Daarnaast roept Rijkswaterstaat mensen op de verkeersinformatie te bekijken en bij grote drukte een ander vervoersmiddel of tijdstip te overwegen.

Meer informatie

Naar verwachting duren de herstelwerkzaamheden tot zaterdag 29 juli 2023. Meer informatie is te vinden op: www.rijkswaterstaat.nl. Weggebruikers kunnen ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-0802 of contact opnemen via sociale media (Twitter/Facebook/Instagram @Rijkswaterstaat).