VELSEN - Het Pieter Vermeulen Museum en de Gemeente Velsen slaan de handen ineen om scholen te ondersteunen bij het waarmaken van hun groene dromen. Na afronding van het pilotproject Van Grijs Naar Groen presenteren wij vandaag met trots het 10-stappenplan en het uitgebreide werkboek Van Grijs naar Groen. Vanaf nu kan elke Velsense school die het schoolplein of -dak wil vergroenen zelf aan de slag.

In november is in de gemeenteraad een breedgedragen motie aangenomen waarin de gemeente toegezegd heeft zich in te spannen om de aanleg van groene schoolpleinen in Velsen te ondersteunen. Naar aanleiding van onze campagne in december 2020 hebben al tien scholen aangegeven in de startblokken te staan om hun plein te vergroenen. Dat is een kwart van alle Velsense scholen.

Zelfstandig aan de slag
Met het werkboek zetten we een belangrijke stap: we geven scholen de kans om zelfstandig aan de slag te gaan. Wil jullie school met het schoolplein of het schooldak aan de slag? Download nu het werkboek boordevol tips en ideeën!