IJMUIDEN - Naar aanleiding van diverse vragen en opmerkingen die bij gemeente Velsen binnenkomen over handhaven op het strand, bij deze een verduidelijking van het persbericht van 3 augustus.

Bijgevoegd vindt u twee kaartjes van zowel het strand Noordpier als het strand IJmuiden. In zone 2 bij de Noordpier en zone 3 bij de IJmuiderslag kunnen kite- en windsurfers het hele jaar terecht. In zone 1 (IJmuiden aan Zee) kunnen kite- en windsurfers van 1 oktober tot 1 juli terecht. Meer informatie over de zonering is te vinden op https://www.vvvijmuidenaanzee.nl/nl/zonering.

Afgelopen weekend zijn diverse kite- en windsurfers van zone 1 (IJmuiden aan Zee) verwezen naar zone 3 (IJmuiderslag) door handhavers van de gemeente.

Als surfers vanaf het parkeerterrein van IJmuiden aan Zee (bij zone 1) naar het surfstrand IJmuiderslag (zone 3) willen, kunnen ze – met dank aan Strandvervoer Noordzee - gebruikmaken van de Strandtaxi: 06-53197825. Voor zes euro per rit brengt de Strandtaxi personen naar de gewenste plek op het strand.