IJMUIDEN - Op 23 januari 2023 ondertekende wethouder Marianne Steijn de ambitie ‘Gezonder voedingsaanbod in gemeentehuizen en provinciehuizen 2021-2025’. Met het ondertekenen wil gemeente Velsen andere organisaties inspireren om een gezonde omgeving na te streven. Gezondheid en vitaliteit van werknemers en bezoekers is namelijk voor elk bedrijf van belang.

Bevordering gezonde omgeving

Velsen zet zich in voor gezonde, vitale Velsenaren van jong tot oud. Onlangs is besloten dat Velsen in de loop van 2023 JOGG-gemeente wordt. JOGG staat voor Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst en de bijbehorende aanpak draagt bij aan een gezonde generatie. Het aansporen van een gezonde omgeving is 1 van de speerpunten vanuit het Sport- en Preventieakkoord.

Kosteloze ondersteuning

Wilt u met uw vereniging of locatie ook een gezonde omgeving en voeding bieden? Voor sportverenigingen en -accommodaties, buurt- en wijkcentra en vrijetijdslocaties in Velsen is er een coach beschikbaar.

JOGG-coach, Emma Swart, is expert in het gezonder maken van de omgeving op de thema's voeding, rookvrij en alcoholbeleid. Zij helpt met het opstellen van een actieplan, zodat elke locatie passende begeleiding krijgt. Deze ondersteuning is kosteloos. Meer informatie kunt u opvragen via emma.swart@teamfit.nl.