VELSEN - Op 18 mei 2021 ondertekent wethouder Marianne Steijn om 16.00 uur het landelijk actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het ministerie van VWS. Doel van het actieprogramma is de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken. Meer dan helft van de mensen ouder dan 75 jaar in Nederland zegt zich eenzaam te voelen. Onderzoek wijst uit dat eenzaamheid serieuze gevolgen kan hebben voor de gezondheid, zowel mentaal als fysiek.

Gezamenlijk de trend doorbreken
Het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid is 20 maart 2018 gelanceerd door minister Hugo de Jonge van VWS. Sindsdien doen 230 gemeenten en 148 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties mee. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken. Minister Hugo de Jonge: “Het is fantastisch dat zoveel organisaties, bedrijven en gemeenten zich er samen voor inzetten dat mensen zich minder eenzaam voelen. Met activiteiten en bijzondere samenwerkingen zorgen zij ervoor dat mensen vaker betekenisvol contact hebben. Het is aan ieder van ons om door te pakken. Nu misschien wel meer dan ooit. Want dé eenzaamheid oplossen, dat kan niemand alleen. Maar iemands eenzaamheid doorbreken, dat kunnen we allemaal.”Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Wethouder Steijn: “Wij laten het in Velsen niet alleen bij ouderen omdat we zien dat, ook door Corona, de doelgroep hier veel breder is”

U bent van harte uitgenodigd om via een zoom bijeenkomst met wethouder Steijn bij te wonen en vragen te stellen over de plannen van de gemeente.

Als u zich aanmeldt bij Wouter Siebeling, Wsiebeling@velsen.nl Dan krijgt u op de 18e mei de zoom code toegestuurd.