VELSEN - Het college heeft de subsidieregeling ‘Zomerprogramma Velsen 2022’ vastgesteld. Organisaties kunnen een aanvraag doen om aanspraak te maken op deze subsidie. De regeling is bedoeld om organisaties te stimuleren activiteiten aan te bieden voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, onder de noemer Zomerpret. Gemeente Velsen wil hiermee een programma realiseren waardoor kinderen in Velsen zich ook dit jaar weer kunnen aanmelden voor allerlei zomerse activiteiten van 16 juli 2022 t/m 28 augustus 2022.

Van 25 februari 2022 tot en met 3 april 2022 kunnen organisaties een aanvraag indienen. Bent u een organisatie op het gebied van kunst, cultuur, scouting of sport? En wilt u een activiteit aanbieden? Laat het ons dan snel weten! We verdelen het subsidiebudget op volgorde van binnenkomst.

Daarnaast is vorig jaar middels een enquête gekeken naar de behoeften van kinderen. We hebben gevraagd aan welke activiteiten kinderen het meeste behoefte hebben. Kinderen van 4 tot 12 jaar hebben vooral behoefte aan sportactiviteiten tijdens de zomervakantie, ze noemen hierbij zwemmen, voetballen, klimmen en freerunnen. Daarnaast willen de kinderen graag iets met muziek, toneel/theater en dans doen. Ze hebben ook interesse in museum- en scoutingactiviteiten.

Organisaties kunnen zich aanmelden door het aanvraagformulier volledig in te vullen, via velsen.nl/zomerpret. Let op: hierbij geldt dat de aanvraag volledig moet zijn. De subsidieregeling en de voorwaarden staan ook vermeld op de website.

Vragen kunt u sturen naar zomerpret@velsen.nl