IJMUIDEN - Op 6 april 2020 troffen medewerkers van de politie in een woning aan de Kennemerlaan in IJmuiden een hennepkwekerij aan.


We tolereren in Velsen geen productie van en illegale handel in drugs . Deze activiteiten tasten de openbare orde en het woon- en leefklimaat ernstig aan. Burgemeester Dales sluit daarom vandaag de woning waar de hennepkwekerij is aangetroffen voor de duur van twee maanden op grond van artikel 13b Opiumwet. Dat betekent dat tot dinsdag 14 juli om 10:00 uur niemand de woning mag betreden.

Oproep burgemeester aan alle inwoners
“Ik vind het van groot belang dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Daarom roep ik alle inwoners van Velsen op om bij de politie te melden als u signalen heeft dat in uw buurt drugs verhandeld worden of een hennepkwekerij of drugslaboratorium aanwezig zijn”, aldus burgemeester Frank Dales.

Hoe meld ik dit?
Melden kan via de gewone nummers van de politie (0900-8844 of bij spoed 112), maar ook via Meld Misdaad Anoniem of bel 0800-7000.