IJMUIDEN - Feestcafé Proost in IJmuiden wordt op last van de voorzitter van Veiligheidsregio Kennemerland gesloten voor een periode van twee weken. Directe aanleiding is het opnieuw niet naleven van de coronaregels op zaterdag 26 september.


Politie en handhavers van de gemeente Velsen stelden dit vast. Al eerder, in juli en augustus, bleek dat dit café de coronaregels niet goed naleefde. Na de controle van 30 augustus is aan de eigenaar van Proost een last onder bestuursdwang opgelegd. De sluiting nu is hierop het vervolg.

Burgemeester Frank Dales: “Het is spijtig dat het in dit café opnieuw niet goed is gegaan. De overtreding van de regels tolereer ik niet omdat het onveilig is en omdat het oneerlijke concurrentie betekent voor de overgrote meerderheid van horecaondernemers die wel de veiligheid van hun gasten weten te waarborgen. Dat laatste is niet makkelijk en daarom heb ik daar grote bewondering voor. Ik begrijp ook goed dat mensen, vooral jongeren, uit willen gaan maar ik roep hen daarbij echt op: doe dit verstandig en zorg voor voldoende afstand. Voor je eigen veiligheid en voor hen die je lief hebt. Als burgemeester is het mijn voornaamste verantwoordelijkheid om de veiligheid van onze inwoners te beschermen. De sluiting van Proost is daar nu het gevolg van.”