IJMUIDEN - Op 16 mei 2023 troffen medewerkers van de politie in een bedrijfspand aan de Rondweg 6 te IJmuiden een in werking zijnde hennepkwekerij aan.

We tolereren in Velsen geen productie van en illegale handel in drugs. Deze activiteiten tasten de openbare orde en het woon- en leefklimaat ernstig aan. Burgemeester Frank Dales sluit het pand waar de hennepkwekerij is aangetroffen daarom vandaag, dinsdag 11 juli 2023, voor de duur van 6 maanden op grond van artikel 13b van de Opiumwet.

“Ik vind het van groot belang dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van alle inwoners van Velsen hard nodig. Daarom roep ik ook u op om bij de politie te melden als u signalen heeft dat in uw buurt drugs verhandeld worden of dat er een hennepkwekerij of drugslaboratorium aanwezig is”, aldus burgemeester Frank Dales.

Heeft u een vermoeden van drugscriminaliteit? Bel dan de politie via 0900-8844 of bij spoed 112. U kunt uw melding ook doen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl)