VELSEN - Traditiegetrouw vieren we op 11 november het Sint Maartenfeest in onze regio. Ondanks de geldende coronamaatregelen ziet de GGD, als onderdeel van de veiligheidsregio Kennemerland, geen aanleiding de viering te verbieden. Zoals het er nu naar uit ziet kan het Sint Maartenfeest dus doorgaan!

We houden bij de viering wel rekening met dat wat er leeft onder onze inwoners. Niet iedereen voelt zich op dit moment prettig bij veel verschillende mensen die aanbellen. Toch moet het voor de kinderen vooral een leuk feest zijn. Natuurlijk houdt iedereen zich aan de geldende maatregelen. Onderstaand een aantal tips die hierop aansluiten.

Voor de lopers:
- ga in kleine groepjes
- met zo min mogelijk volwassenen
- houd afstand, ook van de kinderen

Voor de uitdelers:
- geef verpakte traktaties
- zet buiten een lampion of windlicht neer, of hang onderstaande ja-poster op zodat de kinderen kunnen zien dat zij welkom zijn
- geef 1,5 meter van de deur aan, bijvoorbeeld met stoepkrijt
- corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en doe niet open

Behoort u tot een risicogroep?
- overweeg dan om niet mee te doen en hang eventueel onderstaande nee-poster bij de deur

Mochten eventuele nieuwe coronamaatregelen consequenties hebben voor de viering van Sint Maarten dan laten wij dit zo snel mogelijk weten via onze website www.velsen.nl/sint-maarten-in-velsen. Hier kunt u ook via een link de posters als pdf bestand downloaden om zelf uit te printen.