VELSEN - In Velsen is er voor basisschoolleerlingen vanaf dit weekend een Romeinenspeurtocht uitgezet rondom de modelbootvijver in Spaarnwoude, Velsen-Zuid. De korte speurtocht (coronaproof) is gemaakt door de Archeologische Werkgroep Velsen en gemeente Velsen, in samenwerking met het Pieter Vermeulen Museum en Recreatieschap Spaarnwoude. De speurtocht is onderdeel van de Nationale Archeologiedagen die dit jaar op 18, 19 en 20 juni plaatsvinden.

De Archeologiedagen zijn bedoeld om de Nederlandse archeologie toegankelijker te maken. Zo kunnen ouders met kinderen kennismaken met al het leuke en leerzame dat deze spannende wetenschap te bieden heeft.

Doe mee aan de Romeinenspeurtocht
In het gebied waar ooit de Romeinen leefden en werkten in Velsen zijn zes posters opgehangen met weetjes en afbeeldingen over hun omgeving, voedsel, kleding en bodemvondsten. Op iedere poster staat een vraag, het antwoord op de vraag geeft een letter. De gevonden letters vormen een woord dat te maken heeft met de Romeinen in Velsen. Oplossingen kunnen worden gestuurd naar: archeologie@velsen.nl (met leeftijd erbij). Onder de goede inzendingen worden 10 prijzen verloot.

De speurtocht begint en eindigt bij parkeerplaats De Ven in Recreatiegebied Spaarnwoude, Velsen-Zuid. De speurtocht is uitgezet van 19 juni tot en met 22 juli. Bij voldoende animo wordt de speurtocht verlengd. Meer informatie over de archeologiedagen in Velsen is te vinden op https://www.archeologiedagen.nl/activiteiten/speur-naar-de-romeinen-in-velsen/