IJMUIDEN - Op zaterdag 13 juli geven Popkoor MultiVocaal en De Jonge Stem een optreden op Plein 1945. Een mooi moment om nader kennis te maken met deze twee culturele verenigingen.

Deze optredens zijn de laatste in een serie om Plein 1945 te verlevendigen. Binnen de visie Pont tot Park is het plan om van Plein 1945 een horecaplein te maken. In de toekomst is het idee om het plein verder te herinrichten. Om het plein nu al extra sfeer te geven, is er dit jaar gestart met het verlevendigen van het plein. Zo hangen er sinds 15 juni 280 bloembakken aan de 96 balkons van de woningen die Plein 1945 opfleuren. Lokale culturele gezelschappen treden op om het plein te verlevendigen met activiteiten.

Zaterdag 13 juli om 15.00 uur geeft Popkoor MultiVocaal een optreden en De Jonge Stem om 16.00 uur. Corrie Uijtendaal van popkoor MultiVocaal was direct enthousiast om op Plein 1945 op te treden. ‘Optreden is gewoon leuk en dat willen we laten horen. Plein 1945 is een soort open podium en dat spreekt ons wel aan’. Het popkoor doet een openbare repetitie en laat daarin een flink stuk uit het repertoire horen. In september starten ze weer een nieuw project, waarbij in korte tijd vier popsongs worden ingestudeerd en daarvoor maken ze zaterdag ook een beetje reclame.

MultiVocaal deelt het podium met De Jonge Stem, dat al 71 jaar bestaat. Veel Velsenaren hebben zelf gezongen bij De Jonge Stem of kennen minimaal iemand die bij deze musicalvereniging zong. Ieder jaar maken zij een musical die in de schouwburg te zien is. Dit jaar spelen ze op 15 en 16 november ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’. “Daar zal zeker een voorproefje van te horen zijn, maar misschien ook nog een terugblik naar de voorstelling ‘All Shook Up’ van vorig jaar”, aldus secretaris Ilse Jonker.

Wederom een leuke en diverse zaterdagmiddag op het plein dus. Verschillende verenigingen meldden zich na een oproep om Plein 1945 te verlevendigen met activiteiten op het plein. Zij laten in korte demo’s, presentaties en openbare repetities de Velsenaren kennismaken met hun aanbod. Leuke ideeën voor het plein kunnen gemeld worden bij Floor Thomasse, de transformatieloods van Velsen, via floor@stadenco.nl.