VELSEN - Tussen half oktober en half december 2018 onderzoekt de gemeente Velsen hoe de parken die in het beheer zijn van de gemeente gebruikt worden. En of er misschien aanpassingen nodig zijn zodat iedereen, ook in de toekomst, van deze parken gebruik kan blijven maken. Belangrijk is dat de natuurlijke kwaliteit van deze parken blijft bestaan of zelfs nog verbetert.

Parkenpraat is vooral bedoeld om te praten over het gebruik van de parken door iedereen die weleens in de parken komt. Wandelaars, fietsers, ruiters, hondenliefhebbers, sporters, natuurliefhebbers, kinderen, senioren etc. Directe aanleiding voor Parkenpraat is het gebruik van deze parken door hondenliefhebbers. Zij gebruiken deze parken om hun hond(en) uit te laten en ze de gelegenheid te geven om actief bezig te zijn. Dit gaat meestal goed. Maar er zijn ook mensen, kinderen en volwassenen, die honden niet prettig vinden en deze liever mijden. Is dit een probleem? En zo ja, hoe gaan we hiermee om?

Parken in Velsen
Het onderzoek gaat over de volgende parken: Velserbeek, Hoogergeest, Schoonenberg, Wijkeroogpark, Rooswijk, Watertorenpark, het park aan de Willebrordstraat, Burgemeester Rijkenspark en Spaarnberg. Parkenpraat gaat niet over Park Beeckestijn. Dit park is geliefd bij veel mensen, maar niet in beheer van de gemeente Velsen.

Enquête
Tussen 17 oktober en 4 november wordt er digitaal onderzoek gedaan via een enquête. Iedereen kan aan dit onderzoek meedoen. Ook de leden van het Burgerpanel Velsen worden uitgenodigd om aan dit onderzoek mee te doen. De enquête kunt u vinden op https://survey.enalyzer.com/?pid=p2h5peh3.

In gesprek
Tussen 26 november en 12 december worden er 4 avonden georganiseerd waarop de uitkomsten van het onderzoek besproken worden. Deze gesprekken worden georganiseerd in de buurt van de parken:

  • 26 november voor de parken Velserbeek, Hoogergeest en Schoonenberg
  • 28 november voor het Wijkeroogpark en Rooswijkpark
  • 10 december voor het Burgemeester Rijkenspark en Spaarnberg
  • 12 december voor het park aan de Willebrordstraat en het Watertorenpark

U kunt zich voor deze gesprekken aanmelden via parkenpraat@velsen.nl.