VELSEN-NOORD - Vrijdag 30 juni a.s. om 15.30 uur wordt het Cruyff Court in het Wijkeroogpark aan de Grote Hout - of Koningsweg in Velsen-Noord officieel geopend. Wethouder sport Bram Diepstraten en Desmond Post van de Cruyff Foundation geven de kick-off, samen met AFC Ajax jeugdtrainer Frank Korpershoek.


Johan Cruijff geloofde in de eindeloze kracht van sport en de invloed hiervan op de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Om deze reden zet de Cruyff Foundation zich in om ruimte te creëren voor kinderen om zich fysiek, mentaal en sociaal te ontwikkelen door middel van sport. Naast de aanleg van deze nieuwe, veilige ruimte wordt het Wijkeroogpark er omheen ook opgeknapt.

Frank Korpershoek is vrijdagmiddag op en rond het Cruyff Court te vinden voor tips & trics aan de voetballende kinderen. Hij kwam als speler zeventien jaar lang uit voor SC Telstar en werkt nu als jeugdtrainer bij AFC Ajax.

Door Sportloket Velsen (SRO) worden er voor kinderen oud-Hollandse spelletjes georganiseerd, zijn er voetbalactiviteiten op en rondom het Cruyff Court en is er een springkussen voor de jongste jeugd.

Alle kinderen in Velsen-Noord zijn welkom op deze gezellige en sportieve middag!