VELSEN -Vanaf deze week valt de dertiende editie van Ontdek Velsen in de bus bij de meeste huishoudens in Velsen. Het kleurrijke magazine dat een keer per jaar verschijnt staat vol met verhalen over wonen, werken en recreëren in de gemeente Velsen.


Ook in deze editie wordt duidelijk dat we trots mogen zijn op een gemeente die zo groen, innovatief, ondernemend en veelzijdig is. Met brede stranden waar de hele dag van alles te doen is, fijne winkelgebieden en bruisende evenementen in het zomerseizoen. In dit magazine vertellen inwoners, ondernemers en vrijwilligers waarom het zo goed toeven is in ‘Nederland in het klein’, zoals onze gemeente vaak wordt genoemd.

Wat zijn de verhalen uit het verleden? Bij wie kom je er meer over te weten? Onder andere bij de Historische Kring Velsen, het Bunker Museum IJmuiden en de rondleidingen door de verschillende kernen van Velsen. De gemeente telt ook vele cafés waar je gezellig een drankje kunt doen. We lichten er vier uit. En uiteraard vertellen verschillende winkeliers waarom je lokaal moet kopen. Ondernemers vertellen over hun bedrijf en hun innovaties. En je kunt zien hoe fotogeniek onze gemeente is.

Voordat we ons opmaken voor Presail in 2025 valt er ook deze zomer genoeg te beleven. De Vissenloop is op zaterdag 25 mei en daarna volgen er weer vele evenementen, waaronder Havenfestival IJmuiden, Zomerfestival IJmuiden, Dance Valley, Zin in de Zomer Fest en LatinVillage en Summer Park Sessions. En de Stadsschouwburg Velsen? Die verhuist tijdelijk naar een andere locatie tijdens de verbouwing van het huidige theater.

Voor wie juist liever de rust opzoekt, komt ook aan zijn trekken. Er is veel groen in de gemeente Velsen. Bijvoorbeeld in Spaarnwoude Park en Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Daarnaast staan er nog veel meer interessante artikelen in het magazine. Wat gebeurt er in het gemeentehuis? En in de Kuba Moskee? En wie zijn de vissers van morgen?

Ontdek Velsen is een uitgave van Citymarketing Velsen. De bezorging wordt verzorgd door vrijwilligers van KWF Kankerbestrijding afdeling Velsen. Zij verdienen daarmee een donatie voor het goede doel. Het magazine valt bij iedereen zonder nee/nee-sticker in de bus. Wie het magazine niet heeft ontvangen kan een exemplaar ophalen bij de bibliotheek, de gemeente of bij de lokale horeca. De digitale versie kan worden gedownload via www.ijmuiden.nl/magazine.