IJMUIDEN - Er zijn in het Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach op dinsdagavond 3 oktober twaalf nieuwe samenwerkingsverbanden gesmeed. Winkeliers, horecaondernemers, vertegenwoordigers van bedrijven, sport- en cultuurinstanties en andere bij IJmuiden betrokken partijen hebben hiervoor de intentie uitgesproken en beklonken met een alliantie akkoord. Dit om Velsen aantrekkelijker, spannender en gezelliger te maken. De samenwerkingen kwamen tot stand op initiatief van de gemeente Velsen in het kader van citymarketing.

Wethouder Arjen Verkaik o.a. van Economische Zaken, opende de avond. ‘Wij hebben de ambitie om de gemeente Velsen te laten groeien en bloeien, want je kunt hier fantastisch wonen en werken, ondernemen of recreëren. Om dit te bereiken hebben we meer bekendheid en jullie samenwerking nodig,’ aldus Verkaik tegen de aanwezigen.

Na de aftrap werden vraag en aanbod, behoeftes en wensen uitgesproken en genoteerd. De aanwezigen zochten elkaar op om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. “Kracht door verbinding” was de redenering , om samen te zorgen voor een grotere aantrekkingskracht voor huidige en toekomstige inwoners.

In totaal ontstonden er twaalf nieuwe, bijzondere samenwerkingen. Bijvoorbeeld een lobby voor het terugbrengen van een bootverbinding tussen Amsterdam en IJmuiden, het ontwikkelen van een gemeenschappelijke visie op een CO2 neutrale gemeente. Maar ook een afspraak voor promotie op buitenlandse beurzen en samenwerking tussen basisonderwijs en de bibliotheek.

Wethouder Floor Bal o.a. van Wonen, sloot de avond uiteindelijk af met als boodschap de komende tijd de samenwerkingsverbanden verder vorm te geven om Velsen een nog mooiere woongemeente te maken.

Het imago van IJmuiden versterken
IJmuiden is dé havenstad om te wonen, werken en recreëren: mede door de gunstige ligging aan zee, het Nationaal Park, de haven en vlakbij Amsterdam, Haarlem en Schiphol. Visserij, offshore en een sterke maakindustrie kenmerken IJmuiden. Citymarketing is één van de vijf impulsprojecten van de Visie op Velsen 2025. Meer informatie over IJmuiden is te vinden op de citymarketing-site: www.ijmuiden.nl