IJMUIDEN - Op zaterdag 19 maart is het de Landelijke Opschoondag. Nederland zwerfafvalvrij, dat doen we samen. Daarom slaat gemeente Velsen de handen ineen met inwoners, gemeenten, scholen, (sport)verenigingen en bedrijven die zich ook inzetten tegen zwerfafval. Het is dé dag om op pad te gaan en zwerfvuil op te ruimen.

Doe jij mee op zaterdag 19 maart? Het enige wat je nodig hebt is een vuilniszak, een paar handschoenen en je goede humeur! Help Velsen schoon het voorjaar in!

Waarom meedoen?

Met elkaar steken we de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen. Hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden. Ook verpakkingen horen niet in het zwerfafval thuis. De meeste verpakkingen kunnen gerecycled worden als ze op de juiste manier worden weggegooid. Dus elke verpakking telt. Ander zwerfafval laten we natuurlijk ook niet liggen. Help je ook mee? Zwerfvuil opruimen is hartstikke leuk! Zeker als je het met een vriend, vriendin of met je gezin doet. Gebruik bijvoorbeeld de bingokaart: wie heeft als eerste alle voorwerpen gevonden? De bingokaart is te downloaden op velsen.nl/opschoondag.

Om 10.00 uur geeft wethouder Bram Diepstraten bij de DekaMarkt, Hagelingerweg 28 in Santpoort-Noord het startsein voor deze dag en krijgt iedereen die mee gaat helpen een lekker croissantje of fruit en een vuilniszak om direct aan de slag te kunnen. In IJmuiden zal wethouder Jeroen Verwoort starten bij Albert Heijn, Dudokplein 10, en is iedereen hierbij van harte welkom.

Met jouw deelname is er een te gekke prijs te winnen! Plaats op 19 maart een foto op Facebook, Instagram, Twitter met de hashtag #Velsenschoon, of app je foto naar de gemeente Velsen (06 408 978 75) en maak kans op één van de vijf ‘Ik koop Lokaal verrassingspakketten’!