VELSEN - Op zaterdag 19 maart 2022 is het de landelijke opschoondag. Nederland zwerfafval vrij, dat doen we samen. Daarom slaat gemeente Velsen de handen ineen met inwoners, gemeenten, scholen, (sport)verenigingen en bedrijven die zich ook inzetten tegen zwerfafval. Het is dé dag om op pad te gaan en zwerfvuil op te ruimen.

Doe jij mee op zaterdag 19 maart 2022? Het enige wat je nodig hebt is een vuilniszak, een paar handschoenen en je goede humeur! Help Velsen schoon het voorjaar in!

Waarom meedoen?

Met elkaar steken we de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen. Hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden. Ook verpakkingen horen niet in het zwerfafval thuis. De meeste verpakkingen kunnen gerecycled worden als ze op de juiste manier worden weggegooid. Dus elke verpakking telt. Ander zwerfafval laten we natuurlijk ook niet liggen. Help je ook mee? Zwerfvuil opruimen is hartstikke leuk! Zeker als je het met een vriend of vriendin of met je gezin doet.

Gebruik bijvoorbeeld de bingokaart: wie heeft als eerste alle voorwerpen gevonden?

Bingokaart zwerfafval.pdf

Win een prijs!

Met jouw deelname is er een te gekke prijs te winnen! Plaats op 19 maart een foto op Facebook, Instagram, Twitter met de hashtag #Velsenschoon, of app je foto naar de gemeente Velsen 06 40897875 en maak kans op één van de 5 ‘Ik koop Lokaal’ verrassingspakketten!