VELSEN - Op vrijdag 19 oktober 2018 ontvangt de heer E. Freijer uit IJmuiden, uit handen van loco-burgemeester Diepstraten een Koninklijke Onderscheiding. De heer Freijer wordt benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De uitreiking vindt plaats op de St Franciscusschool te IJmuiden in het bijzijn van de leerlingen.

De heer Freijer heeft zich vanaf 1980 tot begin dit jaar vol overgave ingezet voor de Franciscusschool in IJmuiden. School was zo ongeveer zijn tweede huis.

Hij verrichtte hier een breed scala aan klussen, te denken aan loodgieterswerk, timmeren, metselen, elektra en tuinonderhoud. Daarnaast was de heer Freijer ook actief bij de tussenschoolse opvang. Hij hiep de kinderen met het eten en drinken, hij las de kinderen voor en ging met ze buitenspelen.

Ondanks tegenslagen met zijn gezondheid bleef de heer Freijer zich tot maart 2018 inzetten voor de Franciscusschool. Helaas liet zijn gezondheid dit daarna niet meer toe en moest de heer Freijer stoppen.

De heer Freijer heeft erg veel voor de school betekend en hij is voor veel kinderen heel erg belangrijk geweest. Deze decennia belangeloze inzet voor de school verdient grote waardering.