VELSEN - Velsen is nog altijd op zoek naar kindersportkleding. Tot en met oktober kunnen inwoners kleding brengen naar en/of gratis ophalen bij Sluis 751. Vanaf dit najaar plaatst Sportloket SRO Velsen kledingcontainers bij iedere sporthal in Velsen om de actie voort te zetten.


Voor sport en beweging is sportkleding nodig. Bent u op zoek naar gratis sportkleding voor uw kinderen? Kom dan op werkdagen langs tussen 10.00 en 15.00 uur aan de Lange Nieuwstraat 751 in IJmuiden.

Past uw (klein)kind zijn of haar sportkleding niet meer? Breng het dan tot en met oktober naar Sluis 751 of in het najaar naar een kledingcontainer bij een sporthal in uw buurt.

Sporten en bewegen voor iedereen

Gemeente Velsen vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen sporten en bewegen. Dit draagt bij aan een gezonde lifestyle en vergroot het sociale netwerk. Voor sport en beweging is vaak sportkleding nodig. Geen geld voor sportspullen mag daarin geen belemmering zijn om te kunnen sporten. Ook Sportloket SRO Velsen helpt hier graag bij. Door sportspullen in te zamelen en voor een ander beschikbaar te stellen. Vanaf dit najaar komt er bij iedere sporthal in de gemeente Velsen een container om tweedehandssportkleding naartoe te brengen. Meer informatie hierover volgt op www.sportpasvelsen.nl

Kinderen tussen 0 t/m 17 jaar uit arme gezinnen kunnen een bijdrage ontvangen voor de kosten van sport en cultuur. De vergoeding is bedoeld voor kosten zoals lidmaatschappen van sportclubs of verenigingen, muzieklessen of muziekinstrumenten. Meer informatie hierover is terug te vinden op Ieder kind doet mee.