VELSEN - Gemeente Velsen geeft 50 zakken bloembollen weg. Alle inwoners kunnen meedoen aan de Vergroenquiz om hier kans op te maken én leuke vergroentips voor de tuin of balkon ontvangen. Met deze actie wil gemeente Velsen inwoners stimuleren tegels in te ruilen voor groen.

Het testen van groenkennis

Alle inwoners kunnen bijdragen aan een groenere omgeving door een tuin, balkon of dakterras te vergroenen. Met gezellige voorjaarsbloeiers bijvoorbeeld. De Vergroenmix kan zowel op het balkon, dakterras als in de tuin geplant worden. Door het inheemse karakter van de bloemen groeien ze in iedere tuin en zijn ze aantrekkelijk voor de biodiversiteit. Want weinig groen, door bijvoorbeeld betegelde tuinen, vormt een bedreiging voor veel insecten, zoals bijen en vlinders. Maar hulp is onderweg! Gemeente Velsen doet mee aan de Vergroenactie die loopt tot 1 mei 2022. Meer informatie of deelnemen aan de quiz: vergroenactie.nl/quiz. Vergroenen was nog nooit zo makkelijk!

De Week van de Groene Tuin, Stichting Steenbreek en de WatZr-campagne

Samen met De Week van de Groene Tuin van 12 t/m 18 april, Stichting Steenbreek en de WatZr-campagne zet de Vergroenactie zich in voor een gezonde en leefbare leefomgeving met meer groen. Stichting Steenbreek gelooft in het stoppen van de ‘versteen trend’ in publieke en private ruimtes. Steen eruit, groen erin. Dit is hard nodig voor een duurzame en groene leefomgeving.