IJMUIDEN - Gemeente Velsen en Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen werken samen aan de vernieuwing van de Stadsschouwburg aan de Groeneweg 71 in IJmuiden. Om alle geïnteresseerden bij te praten organiseren we een informatiebijeenkomst in de schouwburg op maandag 27 november 2023.

  • Inloop: 19.00 uur.
  • Aanvang en welkom: 19.30 uur door wethouder Sander Smeets.
  • Einde: 21.00 uur.
  • Locatie: theaterzaal van de Stadsschouwburg, Groeneweg 71 IJmuiden.

We willen graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Wilt u zich daarom vooraf aanmelden? Dat kan via samenspelvelsen.nl. Heeft u geen internet? Bel dan 0255 - 567200.
U kunt de bijeenkomst ook thuis via internet bijwonen. De link voor de live uitzending vindt u op 27 november op samenspelvelsen.nl.

Een eerste indruk van de nieuwe schouwburg

Tijdens de bijeenkomst presenteert het Ontwerpteam het voorontwerp van de vernieuwde schouwburg. Zo krijgt u een goede eerste indruk van hoe de nieuwe schouwburg eruit gaat zien.

De schouwburg als plek voor iedereen

We maken de schouwburg klaar voor de toekomst. Zo wordt het nog meer een plek waar iedere inwoner van Velsen mee kan doen aan kunst en cultuur, waaronder ook maatschappelijke en educatieve activiteiten. Toegankelijk voor iedereen, ook voor wie minder mobiel is.

De vernieuwing in grote lijnen

Om alles wat we belangrijk vinden een plek te geven, moeten we de schouwburg groter maken. Het deel van het gebouw dat blijft, moeten we opknappen zodat ook dat deel weer tientallen jaren mee kan. Tot maart 2024 werken we aan het definitieve ontwerp van het nieuwe gebouw. Daarna bereiden we de werkzaamheden voor. We verwachten dat de verbouwing in de zomer 2024 start. Op 1 augustus 2024 sluit de Stadsschouwburg haar deuren. Ruim anderhalf jaar later moet de vernieuwde schouwburg af zijn.