VELSEN - Zelf energie opwekken is goed voor uw portemonnee en voor de leefomgeving. Er liggen inmiddels ongeveer 34.000 zonnepanelen op Velsense daken. Met de laatste succesvolle zonnepanelenactie zijn daar nog eens 3.700 panelen bij gekomen.

Inwoners die gebruik hebben gemaakt van de zonnepanelenactie in gemeente Velsen besparen ongeveer € 490,- aan energiekosten per jaar. Door de –inmiddels afgelopen- zonnepanelenactie konden inwoners de zonnepanelen tegen een gunstig tarief aanschaffen. Samen maken we de overgang naar schone energie betaalbaar en haalbaar.

Schone energie betaalbaar en haalbaar maken
Wethouder Floor Bal van gemeente Velsen: "Ik zet me in voor zoveel mogelijk schone energie in Velsen. Daarbij vind ik dat de overstap naar schone energie wel betaalbaar moet zijn. Dat kan door bijvoorbeeld bij een verbouwing energiezuinige oplossingen mee te nemen zoals isolatie of je dak volleggen met zonnepanelen. Als je zonnepanelen aanschaft, kun je gebruik maken van btw-aftrek via de Belastingdienst zodat de investering aantrekkelijker wordt. Ik ben trots dat onze inwoners de overstap naar schone energie zo voortvarend oppakken. Samen zorgen ze met deze actieronde alleen al voor 362.000 kg minder CO2-uitstoot in onze gemeente. Iedereen kan via zonnepanelen zelf schone en duurzame energie opwekken dus ik hoop dat veel anderen volgen de komende tijd!"

Meer informatie
Interesse in zonnepanelen? Meer informatie over zonne-energie is te vinden op www.odijmond.nl/zonne-energie. Is uw dak niet geschikt voor zonnepanelen? Kijk dan eens op www.energiekvelsen.nl voor de mogelijkheden om zonnestroom in te kopen bij de coöperatie Energiek Velsen. Indien er weer een actie wordt gestart voor zonnepanelen dan ontvangt u daarover een brief thuis en laten we dat uiteraard weten via onze sociale media en de infopagina in de Jutter/Hofgeest.