VELSEN - Vanwege Koningsdag en het bevrijdingsfestival legt Dura Vermeer de werkzaamheden op de Dreef stil van donderdag 26 april tot maandag 7 mei 2018.

De Dreef blijft afgesloten

Op verzoek van de hulpdiensten en het bereikbaarheidsplatform blijft de Dreef afgesloten voor het doorgaande verkeer tot de werkzaamheden op de Dreef zijn afgerond. Zoals altijd is de Dreef ook de plek waar het publiek overheen kan lopen van en naar het festivalterrein op 5 mei. Ook na 5 mei is De Dreef afgesloten en gebruikt het verkeer de gebruikelijke omleidingsroutes.

Vanaf 7 mei nachtwerkzaamheden Fonteinlaan/Paviljoenslaan

Vanaf 7 mei wordt in de nacht de kruising Dreef/Paviljoenslaan aangepast. De Fonteinlaan is afgesloten ter hoogte van de kruising Dreef/Paviljoenslaan in de nachten van 7 mei t/m 17 mei 2018, steeds tussen 20.00 uur ’s avonds en 05.00 uur ’s morgens. Overdag kan het verkeer er gewoon langs en regelen tijdelijke verkeerslichten het verkeer.

Overlast nachtwerkzaamheden

Tijdens de nachtelijke afsluiting kan het verkeer van en naar Heemstede de omleidingsroute via de Wagenweg-N205-Churchilllaan en omgekeerd gebruiken. Bewoners van de Dreef kunnen via het Frederikspark/Houtplein van en naar hun bestemming rijden. De omleidingen staan aangegeven met gele omleidingsborden.

De werkzaamheden veroorzaken mogelijk geluidsoverlast. De aannemer doet de werkzaamheden waar mogelijk in de avond, om overlast in de nacht zoveel mogelijk te beperken.

Streetprint

Vanaf maandag 14 mei begint de aannemer met het aanbrengen van de laatste laag op de Dreef. De bovenste asfaltlaag wordt verwarmd, waarna er een profiel van klinkers in wordt gedrukt. Deze werkzaamheden gebeuren op dezelfde manier als het asfalteren. Tot slot worden op 22 en 23 mei de markering en de belijning over de hele weg aangebracht. Deze planning is onder voorbehoud van het weer. Streetprint kan niet aangebracht worden als het regent.