VELSEN - De gemeente Velsen heeft de afgelopen weken rond de 15 meldingen gekregen uit Velsen-Noord in verband met water in de kelders of kruipruimte. Deze meldingen kwamen na een oproep van de actiegroep Droge Kelders Velsen-Noord.

De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar de situatie in Velsen-Noord, daar zijn de inwoners via verschillende bewonersavonden van op de hoogte gehouden. De conclusie was dat er geen sprake is van structureel te hoge grondwaterstanden. Daar waar nodig heeft de gemeente Velsen enkele kilometers drainage aangebracht en ook in de toekomst gaat dit proces door, onder andere in het Stratingplantsoen.

Naast de inspanningen van de gemeente is het nu belangrijk voor de inwoners om te kijken op welke manier zij ook zelf maatregelen kunnen nemen. Dit kan door bijvoorbeeld de kelder waterdicht te maken of het optrekken van vocht in muren te voorkomen.

De gemeente is in gesprek met de actiegroep Droge Kelders om te kijken hoe bewoners goed geïnformeerd kunnen worden over maatregelen in hun woning.

Kijk op https://www.velsen.nl/…/grondwat…/grondwateroverlast-en-tips voor tips bij grondwateroverlast.