IJMUIDEN/VELSERBROEK/SANTPOORT - Inwoners die geld willen besparen op hun energierekening, informatie willen over een (hybride) warmtepomp of meer willen weten over zonnepanelen, kunnen hiervoor terecht bij de energiebus. Binnenkort zijn de energiecoaches van Energiek Velsen én de energiebus van het Duurzaam Bouwloket te vinden op week- en jaarmarkten in Velsen. Inwoners kunnen hier bijvoorbeeld een hybride warmtepomp bekijken en gratis advies ontvangen.

Zonnepanelen, warmtepompen, vloerverwarming; we kennen het allemaal. Maar is het ook geschikt voor elke woning? En welke soort kun je dan het beste kopen? Bij de energiebus krijgen inwoners de kans om deze producten te bekijken en aan te raken. Een onafhankelijke specialist van het Duurzaam Bouwloket geeft gratis advies. Ook energiecoaches van Energiek Velsen zijn aanwezig om mee te denken.

Tijden en locaties

De komende weken staat de Energiebus op de volgende week- en jaarmarkten in Velsen:

  • Dinsdag 2 juli, 10:00-16:00 - weekmarkt Velserbroek
  • Donderdag 11 juli, 10:00-16:00 - weekmarkt IJmuiden
  • Vrijdag 19 juli, 10:00-16:00 - weekmarkt Santpoort
  • Zaterdag 20 juli, 10:00-17:00 - jaarmarkt zomerfestival .IJmuiden
  • Vrijdag 2 augustus, 9:00-17:00 - jaarmarkt Santpoort tijdens Santpoortse Feestweek

Velsen aardgasvrij

De laatste jaren krijgen inwoners steeds vaker te maken met hoge energieprijzen. Ook worden de gevolgen van klimaatverandering steeds duidelijker zichtbaar. Daarom zetten we in Velsen stappen om het aardgasverbruik te verlagen en de huizen in onze gemeente op een duurzamere manier te verwarmen.

Uiteindelijk wordt heel Velsen aardgasvrij. Iedereen moet de komende jaren stappen zetten naar een aardgasvrije woning. Dit is een goed moment om te beginnen, omdat er veel subsidies beschikbaar zijn. De specialisten bij de energiebus kunnen inwoners helpen met deze duurzame stappen.