IJMUIDEN - De gemeente Velsen heeft Tata Steel gevraagd om, net als in Wijk aan Zee, ook in Velsen een informatiebijeenkomst te houden. Aanleiding zijn de recente incidenten op de staalfabriek.

De gemeente kwam vandaag met de volgende persverklaring:

De afgelopen tijd hebben verschillende incidenten plaatsgevonden op het terrein van Tata Steel. Of het nu ging om grafietregens of zichtbare gele wolken, we begrijpen dat onze inwoners hier bezorgd over zijn. Ook wij zijn bezorgd. We vinden het vervelend dat Tata Steel op dit moment niet precies kan uitleggen welke mogelijke gezondheidsgevolgen voor bewoners deze incidenten hebben. Daarover hebben we contact met Tata Steel. Zij geven aan de voorvallen nog verder te onderzoeken.

We zijn niet tevreden over de timing en volledigheid van informatie. We gaan daarover in gesprek met de directie van Tata Steel om onze zorgen te uiten en de vraag naar volledige informatie duidelijk over te brengen. We willen dit gesprek samen met onze IJmond-collega’s voeren. We vragen Tata Steel ook om in Velsen een informatiebijeenkomst te houden, zoals in Beverwijk gebeurt op 28 november a.s..

De provincie Noord-Holland is vergunningverlener en gezagsdrager. Samen met omliggende gemeenten en Omgevingsdienst IJmond gaan we in gesprek met de provincie over wat zij kan doen om dit soort situaties zoveel mogelijk te voorkomen en hoe alle betrokkenen de communicatie hierover kunnen verbeteren.

Klachten over bedrijven, bouw- of bodemprojecten in het Noordzeekanaalgebied? Geef het door via https://www.odnzkg.nl