SPAARNWOUDE - Dance Valley viert op zaterdag 10 augustus zijn 25ste verjaardag. Het heuvelachtige terrein bij de klimwand in Spaarnwoude, zo’n tien jaar geleden omgedoopt tot Velsen Valley, wordt ieder jaar getransformeerd tot een bonte verzamelplaats van liefhebbers van elektronische muziek. Wethouder Jeroen Verwoort (Economische Zaken, Toerisme en Citymarketing) ging namens de gemeente Velsen op bezoek om organisator Brian Bout van UDC te feliciteren en een uniek plaatsnaambord te onthullen.

,,Dance Valley is niet meer weg te denken uit het brede aanbod aan evenementen in Velsen”, aldus Jeroen Verwoort. ,,De combinatie van het unieke terrein, een prachtig decor, de beste dj’s en duizenden festivalgangers van over de hele wereld zorgt ervoor dat Velsen al jaren op de kaart wordt gezet. Wij werken al jaren samen om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen en de overlast voor omwonenden te beperken. Iedereen moet zorgeloos van dit evenement kunnen genieten. Dance Valley is voor ons ook een podium om te laten zien dat IJmuiden en de andere kernen van Velsen nog meer moois te bieden hebben.’’ Mede daarom staan de letters van Citymarketing .IJmuiden dit jaar in de Velsen Valley en kunnen bezoekers een etentje in één van de IJmuidense visrestaurants winnen.

Dance Valley bestaat sinds 1995 en is daarmee één van de langstlopende dancefestivals ter wereld. ,,Ik voel me met Dance Valley enorm verbonden met het festivalterrein Velsen Valley . We zijn vereerd dat we hier al 25 jaar Dance Valley mogen organiseren’’, aldus Brian Bout van UDC. ,, We zijn ook blij met de goede samenwerking met de gemeente Velsen.’’