IJMUIDEN - De containers waar u in Velsen uw afgedankte textiel en schoeisel in kunt deponeren, zijn vernieuwd. Tot voor kort waren dit ondergrondse containers die last hadden van waterlekkage en waarin regelmatig restafval werd gegooid. Hierdoor was het textiel soms zo nat en vervuild dat het niet meer hergebruikt kan worden. Met de nieuwe bovengrondse containers moeten deze problemen tot het verleden behoren.

Op de foto ziet u Johan van Ikelen van OIG-IHD en wethouder Floor Bal bij de nieuwe container op het Marktplein in IJmuiden, één van de twaalf nieuwe textielcontainers in de gemeente Velsen. Op een aantal plekken wijkt de nieuwe locatie af van de oude. Waar de container bij u in de buurt staat, vindt u op www.velsen.nl en www.oig-ihd.nl.

Partners in inzameling
Al jaren werken HVC en de gemeente samen met stichting OIG-IHD. Deze Velsense vrijwilligers organiseren aangepast vervoer en maatschappelijke activiteiten voor mensen met een beperking en ouderen. Dit wordt bekostigd uit de opbrengsten van kleding en schoeisel die via de containers ingezameld wordt. Wethouder Floor Bal: “Ik ben fan van het motto ‘afval bestaat niet’. Want bijna alles wat afgedankt wordt, is op een of andere manier om te zetten in nieuwe grondstoffen of kan rechtstreeks opnieuw gebruikt worden. De vrijwilligers van OIG-IHD brengen dit op een fantastische manier in de praktijk. En met de nieuwe containers dragen HVC en de gemeente hieraan bij.”

Herkenbaar OIG-IHD
De nieuwe containers hebben een frisse en herkenbare uitstraling. Voor inwoners is nu meteen duidelijk dat het ingezamelde textiel bij OIG-IHD terecht komt en hopelijk voorkomt dit dat restafval in de containers terecht komt. Johan van Ikelen van OIG-IHD: “Wij zijn blij met deze stap vooruit. Aan iedereen die de containers gebruikt heb ik één verzoek: stop in deze textielcontainers alleen wat er in mag, textiel en schoeisel dus”