SANTPOORT-NOORD - Op 4 juli 2019 troffen medewerkers van de politie in een woning aan de Santpoortse Dreef 84, in Santpoort-Noord een handelshoeveelheid harddrugs aan. 'We tolereren in Velsen geen productie van en illegale handel in drugs', zo meldt de gemeente Velsen .

Deze activiteiten tasten de openbare orde en het woon- en leefklimaat ernstig aan. Burgemeester Dales sluit daarom vandaag de woning waar harddrugs zijn aangetroffen voor de duur van twee maanden, op grond van artikel 13b Opiumwet. Dat betekent dat tot 4 september 2019 niemand de woning mag betreden.

Opsporen en aanpakken
“Ik vind het van groot belang dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Daarom roep ik alle inwoners van Velsen op om bij de politie te melden als u signalen heeft dat in uw buurt drugs verhandeld worden of een hennepkwekerij of drugslaboratorium aanwezig zijn”, aldus burgemeester Frank Dales.

Melden kan via de gewone nummers van de politie (0900-8844 of bij spoed 112), maar ook via Meld Misdaad Anoniem ( 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl).