VELSEN - In de eerste ronde van de landelijke Energybattle waaraan gemeente Velsen meedoet heeft het team van medewerkers van de gemeente flinke besparingen op gas en stroom behaald. Dit team is vanaf 10 oktober fanatiek bezig geweest met het besparen van energie rondom hun woning. Na vier weken blijkt dat dit Velsense team 15 % heeft bespaard op stroom en 18 % op gas. Goed voor een zesde plaats in de landelijke competitie.

Wethouder Floor Bal is erg verheugd met het behaalde besparingen in de eerste ronde en is erg trots op het team. Het team heeft allerlei besparende maatregelen genomen zoals een tijdklok op de quooker, de kachel een paar graden lager en een warme trui aan, korter douchen, onnodige verlichting uitzetten, opladers uit het stopcontact, minder gebruik van electrische apparaten, standaard verlichting vervangen door LED verlichting enz. Dit heeft geresulteerd in een forse energiebesparing. Teamlid Arnold Los is de topspeler van het team met hoge besparingen van 51,4 % op stroom en 46,9 % op gas! Dit kon ook niet anders gezien zijn vorige carrière bij de toenmalige Milieudienst IJmond.

2e ronde

Inmiddels is de tweede ronde van de Energybattle in volle gang. Een team van het Pieter Vermeulen Museum heeft het stokje overgenomen van het gemeentelijke team. De verwachtingen over de prestaties van dit tweede team zijn hoog aangezien het Pieter Vermeulen Museum het Natuur- en milieueducatiecentrum van Velsen is. Aan hen de uitdaging om het nog beter te doen.

Energybattle

De landelijke Energy Battle is een wedstrijd, waarbij gemeenten samen met inwoners en medewerkers de uitdaging aangaan om zoveel mogelijk energie te besparen. De gemeente die met drie teams gemiddeld het meeste weet te besparen wint de Energy Battle. Gemiddeld wordt 15% bespaard op stroom en gas. Tijdens de ‘battle’ ontdekken deelnemers hoe ze dit kunnen doen. Dit jaar doen 20 gemeenten uit het hele land mee. De gemeente met de grootste behaalde besparing na drie maanden is de winnaar. Deze wordt op 10 februari 2015 bekend gemaakt. De Energybattle wordt jaarlijks door het Klimaatverbond georganiseerd.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Energybattle kunt u terecht bij Eddy Satoer, email: esatoer@velsen.nl en via de landelijke wedstrijdwebsite www.klimaatverbondenergybattle.nl.