IJMUIDEN - Vanaf dinsdag 6 april 2021 wordt er gewerkt aan de rotonde Stadspark. De rotonde wordt ingericht volgens de nieuwste verkeersrichtlijnen waarbij de fietspaden 20 centimeter breder worden. Op een deel van de Planetenweg wordt ook een nieuwe asfaltlaag aangebracht en worden de bushaltes die niet niet meer in gebruik zijn verwijderd. Daarvoor in de plaats komen er parkeervakken. Tot slot krijgt de rotonde mooie nieuwe beplanting.


Fasering werkzaamheden
De werkzaamheden worden in drie fases uitgevoerd zodat de route voor lijnbussen van Connexxion toegankelijk blijft. De werkzaamheden duren naar verwachting t/m 19 mei 2021.

Aannemer Floris Infra start met de noordzijde van de rotonde, daarna wordt de zuidzijde uitgevoerd. Als laatste wordt het asfalt op de fietspaden en rijbaan aangebracht. Om te kunnen asfalteren zal er in één nacht worden gewerkt. Hierbij wordt vanaf 22.00 t/m 06.00 uur de gehele rotonde afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Dit zal in de nacht van 18 of 19 mei 2021 zijn.

Verkeersmaatregelen
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kan het verkeer vanaf de Lange Nieuwstraat via de rotonde naar de Planetenweg blijven rijden. De doorgang van het verkeer wordt geregeld via een tijdelijke verkeerslichtinstallatie. Dit kan tot enige vertraging leiden. De aansluitende wegen Moerbergplantsoen en Gijzenveltplantsoen op de rotonde worden gedurende de gehele werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer. Voetgangers en fietsers hoeven niet om te rijden, zij worden langs de werkzaamheden geleid. De woningen aan het Moerbergplantsoen en Gijzenveltplantsoen zullen gedurende de werkzaamheden bereikbaar zijn. Hiervoor zal een omleiding worden ingesteld, omdat zij niet via de rotonde kunnen rijden.

De gemeente verzoekt automobilisten tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk gebruik te maken van de Heerenduinweg als in- en uitrijroute van IJmuiden. Hierdoor blijft eventuele vertraging voor automobilisten zoveel mogelijk beperkt en lopen de lijnbussen van Connexxion en de hulpdiensten minimaal vertraging op.

Connexxion
Connexxion buslijnen 3 en 74 wordt omgeleid via de Lange Nieuwstraat, het Marktplein, en de Kennemerlaan en vervolgt dan weer de normale route. Lijnen 3 en 74 stoppen gedurende de werkzaamheden dus tijdelijk niet bij de haltes Stadspark en Scheldestraat. Alle andere bussen van Connexxion rijden gedurende de werkzaamheden langs de rotonde. Meer informatie hierover en over tijdelijke bushaltes kunt u vinden op www.connexxion.nl.