IJMUIDEN - Gisteren (woensdag 3 juni) heeft wethouder Bal samen met de heer Venema (bouwbedrijf Hillen & Roosen) en de heer Van der Laan (directeur-bestuurder Woningbedrijf Velsen) aan de Orionweg de eerste paal geslagen voor de bouw van 3 appartementencomplexen met 73 sociale huurwoningen en 21 koopwoningen.


De Orionweg heeft een primeur op het gebied van duurzaamheid; de nieuwe appartementen worden volledig voorbereid op het Warmtenet. Daardoor kunnen ze in de toekomst eenvoudig worden voorzien van duurzame energie. De appartementen komen in de plaats van de gesloopte 12-hoogflat aan de Orionweg. De woningen worden gebouwd aan de duinrand en krijgen prachtig uitzicht richting haven en de zee. Met de 3 ranke appartementencomplexen wordt het Masterplan Zeewijk voltooid dat in 1997 van start ging.

De gemeente Velsen is de drijvende kracht achter de komst van een Warmtenet ter vervanging van aardgas. De gemeente heeft HVC betrokken als specialist op het gebied van Warmtenetten. Omgevingsdienst IJmond begeleidt het project namens de gemeente Velsen, HVC en 4 woningbouwcorporaties in de IJmond, waaronder Woningbedrijf Velsen. Woningbedrijf Velsen slaat nu als eerste partij de handen ineen met HVC. En draagt hiermee actief bij aan de realisatie van het Warmtenet in Velsen. De voorbereiding van de aansluiting op het Warmtenet wordt gevierd met een starthandeling door de heer Ten Elshof (HVC), de heer Van der Laan en wethouder Bal.