VELSEN/IJMUIDEN - Op zaterdag 20 maart is het de landelijke opschoondag. Dé dag om op pad te gaan en in onze gemeente zwerfvuil op te ruimen. Want als we dan toch een ommetje maken.. Waarom maken we er dan niet gelijk een opruim-ommetje van?

Doe jij mee op zaterdag 20 maart? Het enige wat je nodig hebt is een vuilniszak, een paar handschoenen en je goede humeur! Help Velsen schoon het voorjaar in!

Waarom meedoen?
Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je mee zou moeten doen. Bijvoorbeeld:
1. Zwerfvuil opruimen is hartstikke leuk! Zeker als je het met één vriend of vriendin doet. Maak er bijvoorbeeld een wedstrijdje van: wie heeft het meeste zwerfvuil opgeruimd? Of wie heeft het gekste voorwerp gevonden?
2. Mensen zijn blijer en positiever in een schone buurt
3. Een schoon Velsen is beter voor het milieu. Plastic blijft heel lang liggen in de natuur en kan worden opgegeten door dieren.

En..

4. Omdat je een prijs kunt winnen! Maak zaterdag 20 maart een foto van je opruimactie met de hashtag: #Velsenschoon en win een mooie prijs!

Meedoen als organisatie, sportclub of school?
We hebben een communicatietoolkit opgesteld voor partners die ook gaan voor een schoon Velsen. Deze kun je hier downloaden:

Coronamaatregelen
Zwervuil opruimen kan prima binnen de huidige coronamaatregelen. Zorg ervoor dat je alleen gaat, met je eigen huishouden, of met één vriend of vriendin. Gebruik daarnaast een grijpstok of handschoenen om het zwerfvuil op te ruimen.