VELSEN/IJMUIDEN - Het college van B&W van gemeente Velsen heeft Derkje Veurink met ingang van 2 november 2023 benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur.

Derkje Veurink was tot op dit moment directeur en eerste loco-gemeentesecretaris bij gemeente Velsen. Na het vertrek van Koen Radstake maakte zij haar belangstelling kenbaar voor de functie van gemeentesecretaris. Na positieve gesprekken met twee commissies droegen deze haar voor bij het college voor benoeming. In de commissies zat een afvaardiging van de organisatie en het bestuur.

Derkje Veurink werkt sinds 2015 bij gemeente Velsen. Ze vervulde onder meer de functies manager domein fysieke leefomgeving en directeur/loco-gemeentesecretaris. Burgemeester Frank Dales is blij met de benoeming van Derkje Veurink: “In deze functie komt haar visie en kennis van de organisatie goed tot zijn recht. Samen met haar enthousiasme waren de commissies unaniem positief om haar voor te dragen. Namens het college wens ik Derkje veel succes met deze afwisselende functie in onze prachtige gemeente.”

De gemeentesecretaris is strategisch adviseur van het college van burgemeester en wethouders. Als hoogste ambtenaar is de gemeentesecretaris verantwoordelijk voor de verbinding tussen de ambtelijke organisatie en het bestuur. De gemeentesecretaris is ook algemeen directeur van de organisatie.